Filmelemzések, vélemények és kritikák

Filmworlds

Filmek 2017 -ben, kiemelten januárban [41.]

2017. január 01. - Pervenimus

Itt az új esztendő, B.Ú.É.K. mindenkinek!

Furcsa még leírni, de itt a 2017 -es év, ami filmes szempontból érdekesnek ígérkezik: lesz itt ugyanis például John Wick 2, Sötét 50 árnyalata, Új King Kong, Halálos Iramban 8, új Karib tenger kalózai, új Transformers (Mark Wahlberggel), új "Z" világháború, megint Brad Pittel júniusban (ezt baromira várjuk), Prometheus 2 - Alien: Covenant (ezt sem kevésbé), Dunkirk (egy jó kis háborús mozi Tom Hardy -val) és persze jön a nagy durranásnak ígérkező: Szárnyas fejvadász 2049 októberben, ki mással mint Ryan Gosling - gal (aki olyan mint az aszpirin: mindenre jó) ezúttal a rendező: az "érkező" Denis Villeneuve, lesz. Aztán jön majd novemberben a "Gyilkosság az Orient Expresszen" valódi sztárparádét felvonultatva, hisz a főszerepekben olyan színészeket láthatunk, mint: Kenneth Branagh, Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Daisy Ridley. És végül: december végén jön a Star Wars 8., az Ébredő Erőben bevált csapattal. 

2017.jpg

Ami bennünket illet, az általunk legjobban várt 4 film (a mai ismereteket alapul véve, nem számolva a meglepetésekkel): a "Z világháború 2", az új Prometheus, a Szárnyas fejvadász és természetesen a Star Wars 8., de persze rengeteg érdekesség is lesz és akkor még nem beszéltünk az Amerikán kívüli filmstúdiók különlegességeiről.

Most, januárban azonban tekintsünk egyelőre csak erre a hónapra. Milyen alkotásokat láthatunk az év első napjaiban és ezek közül mit érdemes feltétlenül megnéznünk a mozikban? Ha időrendben nézzük, elsőként itt A Nagy Fal, Matt Damon filmje, mely "fantasztikus film" besorolásban, kínai-amerikai koprodukcióban kerül a magyar mozikba ötödikén. Természetesen Kínában játszódik a Nagy Falon, ahol a kínai harcosok Matt Damonnal "megerősítve" valamiféle támadó sárkány-sereggel kell, hogy megküzdjenek. Látványos a trailer, tetszetősnek tűnik az egész.

nagyfal.jpg

Aztán jön január közepén Gézánk (Ben Affleck) új filmje, Az Éjszaka Törvénye egy 1920-as években játszódó gengszterfilm. És még ugyancsak januárban, az évkezdés legnagyobbnak hitt durranása, az Utazók (Passengers) Jennifer Lawrence és Chris Pratt (Hét mesterlövész, Jurassic World), mely egy sci-fi dráma (ilyen is van) ígéretesen érdekes sztorival, a jövőben játszódva egy űrhajó fedélzetén. A rendező: Morten Tyldum, a Kódjátszma alkotója. A sztori szerint az Avalon 5259 hibernált utassal a fedélzetén száguld célja felé, kerek 120 éven keresztül. Csakhogy valami hiba csúszik a számításokba, mert a központi számítógép felébreszt két utast. Jimnek és Aurorának rejtélyek tömkelegén keresztül kell elhárítaniuk a problémákat. A tét: 5259 ember élete. A többi január 12-én kiderül. (Már ha megnézzük a filmet.) utazok.jpg

És mi lesz még januárban? Lesz Tripla X 3 Vin Diesellel, várhatunk egy új Shyamalan filmre (Széttörve), egy új Matthew McConaughey produkcióra is, címe: Arany,  melyben a jóképű texasi színész aranyat keres Indonéziában, mégpedig túlsúlyosan és kopaszan. Aztán a hónap végén jön a "Kaptár 6 - Utolsó fejezet -re, amire speciál én nagyon kíváncsi vagyok. Ez állítólag visszatér a kezdetekhez és újra Racoon Cityben játszódik, mégpedig természetesen Milla Jovovich főszereplésével.

És még mindig januárban, a hónap végén várható Owen Wilson legújabb filmje, az Apavadászat nevettető vígjátékként. Lesznek még filmdrámák is, egészen pontosan három: a "Trainspotting 2", a hosszú című: "Billy Lynn hosszú félidei sétája" Kristen Stewart főszereplésével és egy érdekes történet a 60-as évekből "A számolás joga" mely a feketék egyenjogúságának kérdését boncolgatja három színes bőrű NASA alkalmazott sorsán és példáján keresztül. Egy jó kis magyar akciófilm is boldogít majd bennünket január végén, a "Vakfolt" Slemmer Ádám rendezésében. Végül a januárt zárja majd a Pattaya, egy thaibokszos ökörködés.

Nagyjából ennyi, 13 érdekesnek ígérkező januári film, sztárokkal, látványelemekkel. Bár az év első hónapján a pénztárcánk nem mindig vastag azért érdemes lesz betévedni a mozikba, egy-két esetben biztosan.

 

Ha tetszett a poszt, kövess bennünket a Facebook -on is! 

Filmrajongók FB csoport

logo1_filmworlds_1.jpg

2017.01.01.(12:00)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmworlds.blog.hu/api/trackback/id/tr612087661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nietzsche. 2017.01.01. 17:26:59

Utazók! Olyan Nyolcadik utas a halál érzése van az embernek az előzetest nézve. Mármint az elejéről.
süti beállítások módosítása