A legjobb mozifilmek a nyár második felére [59.]

Telik a nyár, a nyakunkon az augusztus, mi pedig a nyaralási lehetőségek kihasználása után, a légkondis mozik hűvösébe invitáljuk mindazokat, akik egy-egy jó filmmel szeretnék kiegészíteni szabadságuk programjait. Hat alkotás, melyek közül kettő akciófilm, egy krimi, kettő horror egy pedig vígjáték. Ami közös bennük: jó szórakozást ígérnek számunkra.

Hobbs & Shaw

hobbs_shaw.jpg

Rögtön az augusztus elsején kerül a magyar mozikba a Halálos iramban filmek legújabb epizódja, mely nyolc látványos alkotás után még mindig jó szórakozást ígér az akciók, verekedések és autós üldözések szerelmeseinek. David Leitch, aki az első John Wick mozival és a Deadpool 2-vel már bizonyította, hogy akciófilmek terén a legkevésbé sem kezdő, ezúttal is kitett magáért: egy iszonyú látványos produkciót rakott össze, melyhez megint megnyerte Dwayne Johnsont és Jason Stathamet.

Volt egyszer egy ... Hollywood

hollywood.jpg

Nagyon sokan várják már tűkön ülve Quentin Tarantino legújabb krimi-thrillerét, ezúttal Margot Robbie, Leonardo DiCaprio és Brad Pitt főszereplésével. A sztori 1969-be repít vissza bennünket, az amerikai filmipar hollywoodi fellegvárába, ahol egy állását elvesztett színész (Di Caprio) és egy talpraesett kaszkadőr (Brad Pitt) útkeresését kísérhetjük nyomon, Tarantino sajátos humorával és helyzet-komikumával "megfűszerezve". Augusztus 15-én nézhetjük majd meg ezt az igazi "filmcsemegét".

47 méter mélyen 2

47meters2.jpg

Két éve, Johannes Roberts egy ütős cápás-horrorral lepett meg bennünket, mely felborzolta idegeinket. Bár az alkotás kapott hideget-meleget és sikere nem mindenkinél volt egyértelmű, mi izgalmasnak találtuk és jó hírként fogadtuk a folytatást is. Ezúttal nem két csinos leányzó, hanem egy 5 fős kis búvárcsapat életéért rághatjuk tövig körmeinket, akik egy víz alatti várost szeretnének megnézni, miközben nem várt meglepetésként cápákkal találkoznak. Augusztus 16-án mindenesetre retteghetünk egy jót a legközelebbi moziban, ha bevállaljuk ezt a garantáltan izgalmas horrort.

Támadás a Fehér Ház ellen 3 - A védangyal bukása

angel_has_fallen.jpg

Szintén megosztó filmnek számít a 2012-es és a 2015-ös Támadás a Fehér Ház ellen is (előbbit Antoine Fuqua, utóbbit Babak Najafi rendezte), mindkettőben Gerard Butler játssza a főszerepet. Az alaphelyzet hasonló: terroristák akarják megölni az USA elnökét, az egyik esetben magát a Fehér Házat ostromolva, a másik esetben pedig London városán végig-üldözve a presidentet. Ám egy elkötelezett és képzett testőr, Mike Banning (Gerard Butler) megmenti a világ első számú vezetőjét, ahogyan erre a harmadik, augusztus 29-én bemutatásra kerülő részben is számíthatunk, rengeteg akcióval és üldözős jelenettel.

Nagypapa hadművelet

grandpa.jpg

Robert De Niro filmjeire mindig érdemes odafigyelni. Ezúttal is kitett magáért ezzel a remek, nyár-végi vígjátékkal, mely augusztus 29-én kerül majd a magyar mozikba, nagyszerű szórakozást ígérve. Könnyed kis történet, remek poénokkal egy nagypapa és egy unoka együttéléséről. Amire számíthatunk: egy habkönnyű sztori és az augusztus végén épp 76 éves De Niro élvezetes játéka.

Az - Második fejezet

az2.jpg

Bár ez a film már átcsúszik szeptemberre (annak első hetére), mégis nyárhoz, a "vénasszonyok nyarához" kapcsolható, ugyancsak köröm lerágós szórakozást ígérve. Stephen King története most új folytatást kapott és 27 évvel az eredeti sztori után játszódik. Derry kisvárosában újrakezdődnek az eltűnések, melyek mögött ezúttal is a rejtélyes Pennywise bohóc áll.

Hat film augusztusban (és szeptember elején), melyek közt ugyan nincs az évtized filmje, azért jó szórakozást ígérnek. A folytatásban majd szeptember folyamán várhatjuk a Préda című krokodilos horrort, a Rambo V-öt, a Vadászat című ütősnek ígérkező thrillert, Mads Mikkelsen -nel és az Ad Astra - Út a csillagokba című Brad Pitt sci-fit. Októberben jön az új Terminátor mozi, november a Midway, az új Charlie angyalai, decemberben pedig az új Jumanji és a legújabb Star Wars film (Skywalker kora). Úgy tűnik, lesz mit várnunk egész évben.  

Több, mint 11 ezer oldalmegtekintés és 2296 kitöltés után: első helyen a Volt egyszer egy vadnyugat áll (676 voks - 30%), második a Star Wars (498 voks - 22%), harmadik az Az - 2.fejezet (454 voks - 20%), negyedik a Terminátor (177 voks - 8%), ötödik az Ad Astra (106 voks - 4,6%). (Az utolsó három: 47 méter mélyen, Préda, vadászat.)

Picit meglepett bennünket, hogy Tarantino filmje beelőzi az új Star Warst és hogy az Ad Astra csak ötödik helyen áll (mi nagyon kíváncsiak vagyunk rá).

Ha tetszett a poszt, várunk Facebook oldalunkon is

filmworlds_logo_2.jpg

2019.07.27.(10:38)

***