Filmelemzések, vélemények és kritikák

Filmworlds

A filmtörténet 25 legszebb színésznője [36.]

2016. október 30. - Harmat Árpád Péter

Egy olasz mondás szerint "a szépség a részek olyan összessége, amelyhez nem kell semmit hozzátenni, sem elvenni belőle, sem bármit megváltoztatni rajta". Ugyanakkor kevés szubjektívabb dolog van a szépségnél. Ízlésről vitatkozni pedig ugyebár .... (de gustibus non est disputandum) felesleges. De mégis. Van olyan, hogy "közízlés" és van "többségi vélemény" is. Ennek fényében pedig lehet foglalkozni a témával. Mi megpróbáltuk. Különböző honlapok, oldalak, posztok felkutatásával, több külföldi újság rangsorolásának tanulmányozásával alkottunk egy listát a legszebb színésznőkről. Olyan hölgyekről, akiket a Playboy, FHM, Maxim magazin és más hasonló sajtótermékek a legszebbek közé soroltak. Ehhez társult saját, házi szavazásunkon eredménye, így született meg a végeredmény: 25 színésznő. Sokan kimaradtak, akik közül hetet csak iszonyú nehéz szívvel tudtunk mellőzni: Halle Berry (31.), Elizabeth Taylor (30.), Diane Kruger (29.), Marilyn Monroe (28.), Sharon Stone (27.), Jennifer Esposito (26.) és egyetlen magyarként a nálunk közönségdíjas, isteni Kerekes Vica! (video Vicával) De nézzük a többieket, a valódi listát (mely után egyébként szavazni is lehet). 

 25. Angelina Jolie

Az 1975-ben született Angelina Jolie válása Brad Pittől manapság a külföldi pletykaújságok egyik legfőbb támája. Ugyanakkor a korábbi években Jolie kisasszony elsősorban gyönyörű külseje és szerepei miatt került többnyire címoldalakra. Szó se róla, valóban különleges a szépsége, szinte védjegyévé vált duzzadt ajkai, hatalmas szeme és erős szexuális kisugárzása világhírűvé tették. Listánkról így természetesen nem maradhatott le.

25_jolie.jpg

24. Rita Hayworth

Rita Hayworth egy másik korszak színésznője volt: 1918-ban született, Brooklynban Margarita Carmen Cansino néven, egy spanyol táncospár gyermekeként. Az 1940 -es évek Amerikájának nagy ikonja lett belőle (és nem csak nála is híresebb férje: Orosn Welles miatt), hanem többek közt azért, mert a férfiak a lábainál hevertek. Gyönyörű volt és csodálatos alakú. 1987-ben hunyt el.

24_hayworth.jpg

23. Olivia Wilde

Az 1984-es születésű, már 32 éves, szintén New York- i színésznő az amerikaiak örök kedvence. Valódi macska szemei, sportosan nőies alakja férfi szívek millióit dobogtatja meg a Föld minden kontinensén már hosszú évek óta. Egyszerűen gyönyörű és különleges. Nem is szorul magyarázatra, hogy mi keresnivalója a legszebb 25 színésznő között.

23_wild.jpg

 22. Ursula Andress

Az 1936-os születésű Ursula Andress egy egész korszak nőideálja volt a 60-as években. A svájci születésű, de német szülőkkel rendelkező leányző, már fiatalon európai filmek sokaságában szerepelt. Aztán jött 1962 és az első James Bond film, Sean Connery oldalán, az emlékezetes bikin jelenettel. A világ filmrajongó tábora pedig valósággal felrobbant. Szex szimbólum lett belőle és a bolygó összes hímivarú élőlénye szerelmes lett bele az akkori 14 és 104 év közöttieket tekintve.

22_andress.jpg

21. Sandra Bullock

Az idén már 52 éves, félig német, félig amerikai származású Sandra Bullock egyszerűen nem öregszik, nem fog rajta az idő. Az 1993-as Pusztítóban, Sylvester Stallone oldalán még csak szárnyait próbálgatta és bár a cica nadrág elképesztően jól állt rajta, azért még sokat nem tudtunk meg képességeiről. Ám egy évvel később, 1994-es Féktelenül már világsiker lett és Bullock kisasszonyt 30 évesen világsztárrá tette. Aztán két évvel később a "Ha ölni kell" című filmben élete legjobb külsejével Hollywood új szexbombájává vált. Azóta pedig filmek sokaságában tűnt fel mit sem öregedve. Simán kiérdemelte listánk 21. helyét.

21_bullock.jpg

 20. Jennifer Lopez

Ha létezik napjainkban szexszimbólum, akkor az a 69-es Jennifer Lopez, aki a kerek (és méretes) popsi mellett, a zene, a tánc, a latinos temperamentum és természetes szépség megjelenítője is. Hosszú út vezetett Puerto Ricoban született felmenőitől Hollywood -ig, de eredményei - akár a zenéről, akár a színészetről beszélünk - elvitathatatlanok. Listánk huszadik helye megérdemelten az övé.

20_lopez.jpg

 19. Kelly Brook

Kelly Brook szerepeltetéséért biztos kapunk majd hideget és meleget, tekintve, hogy a hölgy színészi kvalitásai erősen kérdésesek, de egyszerűen lehagyhatatlan a listáról. Ennek belátásához javasoljuk megtekinteni, a 2005-ös "A Karib-tenger foglyai" című filmet. Ha a néző férfiból van, rögtön meg fogja érteni, hogy mit keres Brook kisasszony a listán. Addig is a lenti képet javasoljuk tanulmányozni a kétkedőknek:

19_brook.jpg   18. Sophia Loren

A Rómában született Sophia Loren, a 60-as évek európai filmsztárja volt, de még a 70-es években is szexszimbólumnak tartotta a fél világ. Hatalmas száj, magas termet, csábos idomok, természetes szépség, amihez hihetetlen, szenvedélyes olasz temperamentum társult. Mindez halálos elegyet alkotott a férfi szívek számára. Egyszerűen nem lehetett NEM rajongani Lorenért.

18_loren.jpg 17. Jennifer Aniston

A ma már 47 éves, félig görög (Anastassakis) Jennifer Aniston a mai 40-es és 50-es (férfi) korosztályok nagy kedvence volt, elsősorban a "Jóbarátok" miatt. Volt valami olyan szintű izgalom, nőiesség, szexualitás és egyszerre kurvás illetve kislányos báj a lényében, hogy megbolondultak érte a férfiak. Fénykorában mindenki irigyelte férjét, Brad Pittet, aki 2000 és 2005 közt élhetett vele. Bár magánélete nem alakult fényesen, máig a legszebb és legizgalmasabb szinésznők közt tartja nyilván Hollywood.

17_aniston.jpg16. Eva Mendes

A kubai gyökerekkel rendelkező, 42 éves Eva Mendes a latin színésznők legszebbjei közé tartozik. A 2005-ös Randiguruban, 31 évesen felejthetetlen alakítást (és látványt) nyújtott Will Smith oldalán. Napjainkban férjével, Ryan Goslinggal a legszebb párok és emberek közé sorolják őket (Amerika szerte). Izgalmas, szexis, szenvedélyes nő, akinek 16. helye  nem is kérdéses.

16_mendes.jpg

15. Salma Hayek

 És újabb latin színésznő: Salma Hayek. Libanoni és mexikói felmenőitől gyönyörű bőrt, csodálatos alakot és alig 156 centis termetet örökölt; amiért azért tett is sokat, sportos életmódjával. Hihetetlen mennyiségű filmben szerepelt már és ma, éppen 50 évesen ugyanolyan kívánatos nő, mint 23 éve, színészi pályája kezdetén. Listánkon megadott 15. helye nagy vitákat váltott ki szerkesztőink körében, mert sokkal előrébb is "végezhetett volna". De nagy a verseny és rengeteg a gyönyörű színésznő.

15_hayek.jpg

14. Denise Richards

Az 1971-es születésű, fotomodellként pályát indító Denise Ricahrds nem annyira színészi képességei, mint lélegzetelállító külseje miatt kapott előkelő helyet listánkon. A "Vad vágyak" camű film minden férfiben leírhatatlan érzéseket gerjesztett 1998-ban, jelentős részben Richards kisasszony és Neve Campbell közös nagyjeleneteinek köszönhetően. "Csábos, érzéki nő minden porcikájában", írták ról az amerikai lapok éveken át. 

14_richards.jpg

13. Michelle Pfeiffer

Az 1958-as születésű, Golden Globe-díjas Michelle Pfeiffer német-holland-ír felmenők leszármazottjaként, egészen varázslatos kisugárzással lett Hollywood üdvöskéje 1982-ben a Grease 2 -ben nyújtott alakításáért. Aztán a 90-es évek Amerikájában az intellektuális "szexbomba" prototípusát jelenítette meg, valami elképesztően intenzív szexuális kisugárzással. Aki fénykorában látta a filmvásznon, nem felejtette el. Listánkon a 13. helyét legjobb filmjeinek köszönheti és például annak, ahogyan az 1996-os "Hírek szerelmesei" -ben (Redford oldalán) és az 1988-as "Az utolsó csepp" -ben (Mel Gibson oldalán) kinézett.

13_pfeiffer.jpg

12. Scarlett Johansson

"Minden göömbölyű rajta" - írták amerikai lapok Scarlett Johanssonról és lássuk be: ez teljesen igaz. Pedig csak alig 160 centi; alakja mégis hibátlan és ha a hölgy úgy akarja, még a halottat is feltámasztja. Dán - lengyel ősökkel rendelkezik, talán ennek köszönheti sajátos és nőiesen jellegzetes arcvonásait. Ryan Reynolds 2008-tól volt 3 évig a férje a 1984-es születésű színésznőnek. Scarlett Johansson ma is Amerika egyik szexszimbóluma. És nem érdemtelenül. Tanúsítja ezt mellékelt képünk is:

12_johansson.jpg

11. Ingrid Bergman

A svéd származású Ingrid Bergman az amerikai filmgyártás korai időszakában, a 40-es és 50-es években volt igazi világsztár. Leginkább emlékezetes filmjében, a Casablancában, alig 27 évesen volt Humphrey Bogart partnere. 175 centiméter magas, elképesztően hosszú lábú, gyönyörű nőként szinte minden filmes szereplése sikert hozott számára. Összesen három alkalommal kapta meg az Oscar díjat (először még 1944-ben a Gázlángért), amivel bizonyította, hogy nem csupán felejthetetlen külsővel, hanem óriási tehetséggel is megáldotta őt a sors.

11_bergman.jpg

10. Kate Beckinsale

A Londonban született, valódi színész-családból származó, 1973-as Kate Beckinsale kislányos karakterek megformálójából lett Amerika szexbombájává. A "Szerelem a végzeten" című 2001-es romantikus filmben  még csak nőies megjelenése tűnt fel nézőknek, ám később az "Underworld" -ben, a "Van Helsing" -ben, az "Elhagyott szobában" és végül a 2012-es "Emlékmás" -ban nyújtott alakításaiért már a legszebb és legtehetségesebb színésznők közt emlegették. Listánk 10. helye nem is lehetne másé.

10_backinsale.jpg

9. Charlize Theron

A francia és német ősökkel rendelkező, 1975-ben született Charlize Theron Dél-Afrikában született, vállalkozói családban. Szépségversenyt nyert, majd Európába, végül Amerikába került. Szerepelt 1999-ben a Playboyban és onnantól az amerikaiak egyik kedvence lett. Kivételes, igéző szépség, sugárzó megjelenéssel. Nem vitás, hogy az első 10 legszebb színésznő közt a helye.

9_theron.jpg8. Kim Basinger

Az 1953-ban született Kim Basinger fiatal korában amerikai szépségversenyek győzteseként, illetve TV reklámok szereplőjeként  szerzett ismertséget. Később színésznő lett belőle. Igazi világsztárrá a 80-as és 90-es évekre vált, az 1986-os 9 és 1/2 hét után. Alec Baldwinnal folytatott házassága (1993-2002) viharosan alakult. Kim Basinger hibátlan alakjával és kifejező tekintetével férfiak millióit csábította el a filmvászonról. Listánk nyolcadik helye csakis az övé lehet.

8_basinger.jpg 7. Estella Warren

Az 1978-ban született kanadai színésznő, egyszerű családba érkezve látta meg a napvilágot, egy autókereskedő édesapa és egy iskolaigazgató anyuka kislányaként. Nagyon fiatalon kezdett sportolni és lett szinkronúszó, mikor szüleivel Torontóba költöztek. Már 1995-ben vagyis 17 évesen világbajnok lett (az ifjúsági világbajnokságon). Az ekkor már feltűnően szép és 175 centiméterével kifejezetten magasnak számító szőke lányra korán felfigyeltek a modell-ügynökségek. Az Eilte ügynökség modellje lett, majd magazinok címlapjára került. A filmes áttörést a 2001-es Felpörgetve című Stallone-film, majd a Majmok bolygója és a 2003-as Kenguru Jack hozta el számára.

estella_warren_filmworlds.jpg

6. Rachel McAdams

Az 1978-ban született 40 feletti színésznő kortalan, örök fiatal és szexi. Alig 24 évesen a Tökös csajban komikus oldalával mutatkozott be, de szépsége még ebben a kis bohókás szerepben is "átjött". Aztán következett 2004 a nagy siker a romantikus szerelmi történet: Szerelmünk lapjai, mellyel egy csapásra világhírűvé vált. Vígjátékok során keresztül nyűgözte le rajongóit: Ünneprontók ünnepe (2005), Sherlock Holmes (2009, 2011), végül a 2018-as Éjszakai játékban és 2022-ben a Dotor Strange 2-ben is felbukkant. Lenyűgöző élettel teli energia árad lényéből.

rachel_macadams.jpg

5. Megan Fox

Az 1986-os születésű, botrányokat halmozó, közismerten és bavallottan biszexuális Megan Fox, tökéletesen felesleges és érthetetlen plasztikai műtéteit megelőzően a világ legszebb hölgyei közé tartozott. A nagyközönség 2007-ben a Tranformersben ismerhette meg a fiatalabb korában még modellkedéssel foglalkozó leányzót, akibe akkor egy fél világ férfitársadalma zúgott bele. Később sikeresen rombolta le a róla kialakult képet, de egykori szépsége akkor is az első 5 valaha élt legszebb színésznő közé helyezi.

5_fox.jpg  4. Jessica Alba

Az 1981-es születésű Alba kisasszony mexikói. amerikai, dán és francia ősöket is fel tud mutatni és talán ennek a genetikai sokszínűségnek is szerepe lehet varázslatos megjelenésében. Minden esetre 2006-ban a Playboy az év legszexibb nőjének nevezte, mely címet megkapta egy évvel később is az FHM -től, mégpedig 8 milió (nem tévedés) nyolcmillió szavazat után! Alakja, arca, bőre szinte tökéletes. Negyedik helyezése úgy gondoljuk egyáltalán nem érdemtelen.

4_alba.jpg

3. Audrey Hepburn

És megint egy 50-es, 60-as években sztárrá váló nagy ikon: Audrey Hepburn. A hölgy angol-holland családban született 1929-ben, Brüsszel városában. Először az 1953-as Római vakációban ismerhette meg a világ, mégpedig az akkoriban világhírű sármőr Gregory Peck oldalán. Hihetetlen filmes karriert "futott be", melyben olyan nagy kultuszfilmek főszerepét is eljátszhatta, mint az "Álom luxuskivitelben" (1961). Különleges, gyönyörű, arisztokratikus és légies szépség, valódi stílus-teremtő dáma. Listánkon megkapott harmadik helye tisztelgés színészi múltja és társadalmi munkássága előtt is.

3_hepburn.jpg

2. Jessica Biel

"A nő" - így is lehetne nevezni, az 1982-ben, Minnesotában született Jessica Bielt, akit 2000-ben a több milliós példányszámú Maxim magazin a világ 30. legszexisebb nőjének nevezett. De véleményünk szerint lehetne "a test" is megnevezése, ha ez a cím nem lenne már foglalt Elle Macpherson kisasszony által. (Akinél szerintünk simán szebb Jessica Biel.) 2007 óta Justin Timberlake felesége, ami újabb ok arra, hogy férfiak milliói irigyeljék a több területen is sikeres színész-énekest. Jessica Biel tökéletes alakú, gyönyörű arcú, sugárzóan szép színésznő. Ezüstérme nem volt kétséges számunkra.

2_biel.jpg

1. Monica Bellucci

És íme aranyérmesünk, az 1964-es Monica Belucci, olasz színésznő. A 2000-ben forgatott Maléna valódi áttörést hozott a korábban modellkedő, majd kisebb filmekben szereplő, kivételes szépségű színésznő számára. Egy csapásra híres és befutott lett, ami az ő külsejével kicsit sem volt meglepő. A 2015-ös Spectre című James Bond filmben még 51 éves kora ellenére is elcsábította Daniel Craig mellett férfi nézők millióit. Gyönyörű, szexi és kivételes szépségű. Nálunk vitán felül kapta meg az első helyezést.

1_belucci.jpg

Végül kicsit ráadásként két vörös hajú és egymásra is nagyon hasonlító hölgy, akik nagyon becsesek számomra: Bryce Dallas Howard, kerekded idomaival és Jessica Chastain gyönyörű szemeivel. Howard kisasszony a Jurassic World 2-ben (2018), J. Chastain pedig "Az adósság" (The Debt) című 2010-es moziban a legszebb. Ők következnek:

dallas_howard.jpg

jessica_chastain.jpg

Látókörünkbe került, de csak 100-as listánkra kerülhetett fel a következő 30 színésznő:  Grace Kelly, Ashley Judd, Gwyneth Kate Paltrow, Anne Hathaway, Jane Fonda, Amy Smart, Brigitte Bardot, Raquel Welch, Gabrielle Union, Zoe Saldana, Blake Lively, January Jones, Rachel McAdams, Elizabeth Banks, Rosalyn Sánchez, Jennifer Lawrence, Eva Longoria, Katherine Heigl, Margot Robbie, Jessica Chastain, Cobie Smulders, Cindy Crawford, Evangeline Lilly, Sofía Vergara, Sienna Miller, Alyssa Milano, Madeleine Stowe, Amanda Seyfried, Catherine Zeta Jones, Jennifer Connely.

A Filmworlds listájához hasonló lista található a ranker.com oldalán! Felhasználtuk!

És most, ha nem értesz velünk egyet, szavazhatsz:

filmworlds_logo2.jpg

2016.10.30.(10:11) 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmworlds.blog.hu/api/trackback/id/tr8711913919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.06.27. 08:35:56

Gyönyörűséges bestellák.Mind.És még lehetne sorolni akár másik 25-öt, többek közt magyarokat is.
De jó, hogy f@szinak születtem.
Illetve de jó, hogy embernek, és nem mondjuk elefántnak, vagy lónak; ahol a csaj pont tökugyanúgy néz ki, mint a manusz.
:-)))

Fritz Gerlich 2018.02.21. 20:53:19

Nagyon jó képek. Amber Heard gyönyörű.

nid2 2018.12.25. 00:48:12

Hol van Marilyn Monroe?

ZorPrime 2019.07.26. 19:41:23

Jennifer Anistonon mi a fenét esznek? Hol van pl. Gene Tierney, Hedy Lamarr vagy akár Romy Schneider?

Taoista mester 2019.09.25. 19:48:35

Hol vannak a magyar lányok? Bara Margit, Tordai Teri, Ruttkai Éva?

Solo_ 2020.11.26. 12:32:50

Jessica Biel a tuti, nálam legalábbis.

Lámai Dala 2022.04.03. 11:29:23

Sandra Bullocknál a cicanadrág még mindig nem jó.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2022.09.04. 22:27:53

Grace Kelly ki szokott maradni az ilyen listákról, pedig nem hiszem, hogy ne tartanák gyönyörűnek. ellentétben Megan Foxxszal...
süti beállítások módosítása